Katalog suszarek Excalibur - page 12

SZYBKIE!
Jest znacznie szybsze od tradycyjnego konser-
wowania czy mrożenia. Po prostu pokrój i ułóż kawałki
produktów na półkach – suszarka Excalibur wykona całą
pracę za Ciebie, podczas gdy Ty zajmiesz się sobą.
ŁATWE!
Włóż półki, nastaw temperaturę i czas (minutnik
opcjonalnie). Suszarka Excalibur wysuszy równomiernie
zawartość wszystkich półek, tak aby całość była gotowa w
tym samym czasie.
NIEBEZPIECZNIE SMACZNE!
Suszenie wydobywa natural-
ny smak, słodycz i aromat. Suszone owoce kuszą walorem
naturalnych, zdrowych słodyczy, zdecydowanie lepszych
od tłustych i przesłodzonych przekąsek, pełnych chemicz-
nych dodatków.
Zapewnij swojemu dziecku ŚNIADANIE MISTRZÓW!
Anna Davis
Citrus Heights, CA
Duża WSZECHSTRONNOŚĆ i wysoka JAKOŚĆ!
Suszenie jest najzdrowszym, najłatwiejszym
i najbardziej ekonomicznym sposobem konserwowania żywności!
LEPSZE od konserwowania w słoiki i mrożenia!
Suszenie w suszarce Excalibur jest...
Spakuj swojemu dziecku do szkoły zdrowe suszone przeką-
ski, takie jak mieszanki suszonych ziaren, rodzynek i orze-
chów lub muesli. Idealne na drugie śniadanie i przekąskę
między posiłkami. Wymieszaj płatki owsiane, ziarna sezamu,
prażone zarodki pszenne, migdały i masło orzechowe.
Dodaj do smaku miód i wanilię. Susz do czasu, gdy będą
chrupkie. Mmmmm!
Jedyny wybór najlepszych szefów kuchni!
Wielu kucharzy
i wiele uznanych szkół gastronomicznych – na czele z presti-
żowym Amerykańskim Instytutem Kulinarnym oraz Living
Light Culinary Arts Institute – używa suszarki Excalibur.
Suszarka Excalibur charakteryzuje się wysoką jakością,
cechami i wydajnością, które sprawiają, że gotowanie dla
smakoszy może być łatwiejsze.
Otwórz własną fabrykę jogurtu!
Zamiast płacić 2zł za
kubeczek jogurtu, rób samemu naturalne jogurty w dowol-
nych smakach.
Idealne do rękodzieła.
Usuń część półek i susz duże przed-
mioty, jak kwiaty, całe jabłka, gurki z ciasta i inne.
TRADYCYJNE KONSERWOWANIE wiąże się z gorącem, parą i
pochłania wiele czasu. Wymaga ono wrzącej wody, słoików,
uszczelek, pokrywek, mycia, cięcia, obgotowywania, napeł-
niania, gotowania. Okres przechowywania: tylko jeden rok.
MROŻENIE jest świetne, jednak zamrażarki mają ograniczo-
ną pojemność i wszystko może się rozmrozić, gdy zabraknie
prądu. Mrożenie nie wiąże się z obróbką cieplną, ale napeł-
nianie niewielkich torebek jest uciążliwe, a gdy braknie
prądu, stracisz całą zamrażarkę jedzenia.
“Suszenie jest lepsze od
konserwowania lub mrożenia...”
...Wolę suszenie od tradycyjnego kon-
serwowania czy mrożenia, ponieważ
jest łatwiejsze, suszone produkty
zajmują mniej miejsca, a ich smak jest
zdecydowanie lepszy. Robię galaretki śliwkowe i kompot
śliwkowy. Zwykle wyrzucałam część miąższu, jednak teraz
robię z niego w mojej suszarce Excalibur wspaniałe śliw-
kowe batony.”
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,...26
Powered by FlippingBook